Dat Colorado een fantastische plaats is om te gaan mountainbiken, staat na deze reis wel vast. Wij gingen gedurende twee weken op avontuur door de Rocky Mountains en deden een greep in het grote mountainbike-aanbod van deze Amerikaanse staat. Als kers op de taart geven we je een impressie van de zesdaagse wedstrijd Breck Epic, waar we versteld stonden van de variatie aan singletrackpaden. Of, om het op zijn Amerikaans te zeggen: “It was so amazing!”

De mijnbouw die vroeger aanwezig was en nu in mindere mate, heeft Colorado geen windeieren gelegd. In de meeste dorpjes en steden is de karakteristieke lage houten huizenbouw gebleven. Het zijn toeristische trekpleisters met leuke winkeltjes, bars en restaurants. Gezelligheid troef!

Invalid Displayed Gallery

Zo ook in Boulder (op 1650 meter hoogte), een stadje aan de voet van de Rocky Mountains, zo’n 45 minuten autorijden van Denver. Naast de autoweg staan geregeld borden met de opschriften ‘Share the Road’ en ‘Bike Lane’, wat ons meteen deed vermoeden dat dit een fietsvriendelijke staat is. De volgende dagen zagen we dan ook heel wat fietsers van verschillend allooi hun dagelijks trainingsritje rijden. Boulder is overigens heel sportminded en er zijn geregeld loop- en fietswedstrijden. Toen wij er waren, in het midden van de zomer, werd er zelfs een Ironman-triatlon gehouden. Rondom Boulder vind je niet meteen het grootste aanbod aan MTB-trails, maar om aan de hoogte te wennen en je mountainbike te testen, is deze stad wel ideaal. Wij reden er de Picture Rock trail, waar je zo’n 30 kilometer aan stoffige en stenige singletracks voor de wielen krijgt. Technisch niet onoverkomelijk, maar toch al stevig genoeg om je reis mee te beginnen…

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!