De Bontrager Rally MIPS-helmen voldoen als één van de weinige aan de nieuwe Europese teststandaards voor het verkrijgen van een certificering voor het gebruik als fietshelm op speed-pedelec fietsen (S-EPAC). Vanaf 1 januari 2017 zijn berijders van speed-pedelec fietsen, die snelheden tot 45 km/u kunnen halen, verplicht om een helm te dragen die voldoet aan de nieuwe teststandaards. Deze helmen zien eruit als een standaard fietshelm, maar zijn bestand tegen een hogere impactsnelheid en bedekken een groter deel van het hoofd.

De nieuwe wetgeving is bedoeld om het gebruik van helmen te stimuleren die specifiek ontworpen zijn voor extra bescherming bij ongevallen met hogere snelheden, terwijl de helmen toch geschikt blijven voor de fysieke inspanningen die gepaard gaan met het rijden op een elektrisch ondersteunde fiets.

Ondanks dat de Rally MIPS-fietshelmen oorspronkelijk zijn ontworpen als mountainbikehelm, zorgt de extra bescherming van het achterhoofd en het gebied rond de slapen ervoor dat ze perfect geschikt zijn voor het gebruik op speed-pedelec fietsen. Bontrager test zeer nauwkeurig elke helm en we stellen onszelf als doel de verplichte teststandaards te overtreffen. Mede daarom zijn de helmen één van weinige huidige ontwerpen die gecertificeerd zijn.

De Rally MIPS-helmen behouden hetzelfde basisontwerp, maar de labels en de verpakking worden aangepast om aan te geven dat de ze voldoen aan de NTA 8776-standaard. De Rally MIPS en Rally MIPS-dameshelm blijven een uitstekende keuze voor degenen die op een mountainbike over de trails wil rijden, maar deze certificatie geeft aan dat deze helmen een superieure bescherming bieden voor diverse toepassingen. Bontrager is verheugd dat Rally MIPS-helmen mogen worden gedragen op speed-pedelec fietsen en is ervan overtuigd dat deze groep fietsers het comfort en de kwaliteit van de Rally MIPS weten te waarderen. Vanzelfsprekend garandeert de Bontrager Crash Replacement Guarantee dat elke helm die beschadigd raakt tijdens een ongeval in het eerste jaar na aankoop gratis wordt vervangen. Bontrager moedigt elke fietser aan om altijd een helm te dragen tijdens het fietsen.

Op dit moment zijn de Rally MIPS-fietshelmen de enige Bontrager-helmen die gecertificeerd zijn en voldoen aan de nieuwe richtlijnen.

Info

Adviesprijs: € 129.99
www.trekbikes.com

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!