Nadat vorig jaar Merida in de coulissen van de UCI World Cup te Albstadt (D) de Ninety.Six volledig geveerde fiets voorstelde, is het nu de beurt aan drie spectaculaire hardtails – twee die zich concentreren op moderne crosscountry-wedstrijden en één die meer geschikt is voor rijden op spannende en technische trails.

Merida Big.Nine/Big.Seven

Merida Big.Nine/Big.Seven

De Big.Nine is de nieuwste 29er wedstrijdfiets, die een geüpdate geometrie heeft, die gericht is op het overwinnen van de meest uitdagende crosscountry-circuits. De fiets biedt eveneens flink meer comfort en last but not least, een spectaculaire gewichtswinst.

De Big.Seven volgt dezelfde ontwerpcriteria als de Big.Nine, maar is gebouwd rond de kleinere 27,5″ wielen, voor racers/rijders, die wendbaarheid belangrijker vinden dan verhoogd rijcomfort of die eenvoudige beter passen op een fiets met deze kleinere wielmaat.

Merida Big.Trail

Merida Big.Trail

Merida Big.TrailDe trailbike, die gewoon geen achtervering nodig heeft. Een nieuwe toevoeging aan de hardtailmodellen, die een moderne geometrie heeft, die aangepast is aan het rijden op technische paden (lang, laag en met relaxte hoeken). De fiets is gebaseerd op een sterk en ook licht aluminium frame en heeft een 130 mm voorvork, een dropper post en is uitgerust met lekker rollende maar eveneens een enorme grip biedende 650b+ (27+) wielen.

Info

www.merida.nl

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!