(Waterloo, WI) – Trek en Trek Factory Racing kondigden vandaag de samenstelling van hun belangrijkste raceprogramma op World Cup-niveau aan voor het seizoen 2016. Het nieuwe team gaat deelnemen aan de volledige UCI World Cup-serie, alsmede enkele geselecteerde regionale Red Bull-evenementen. Voor het eerste seizoen treden Rachel Atherton (GB), Gee Atherton (GB), Dan Atherton (GB) en Taylor Vernon (GB) toe tot Trek Factory Racing Downhill.

The AthertonsDe Athertons behoren tot de familie met de meeste overwinningen in de fietssport. Als trio vertegenwoordigen zij tientallen jaren aan de top van downhillwedstrijden in het professionele circuit. Een totaal van zes Wereldkampioenstitels, vijftien Nationale Kampioenschappen, twee Europese Kampioenschappen en meer dan dertig overwinningen in de World Cup decoreren de schoorsteenmantel van de familie.

Trek is er trots op partner te worden van Dan, Gee, Rachel en Taylor, en zal hun uitstekende wedstrijdcarrière volledige ondersteuning geven. Naast hun wedstrijdsuccessen zijn deze atleten fenomenale ambassadeurs van de mountainbike downhillsport. De rijkdom aan ervaringen van de Athertons geeft hen eveneens een unieke invalshoek op gebied van productontwikkeling. Trek zal gebruik maken van hun ervaring en input bij de continue ontwikkeling van downhillfietsen en -uitrusting, die een overwinning hebben behaald in het topsegment van de sport.

“We zijn zeer blij om deel uit te maken van Trek Factory Racing,”

“We zijn zeer blij om deel uit te maken van Trek Factory Racing,” zei Teamdirecteur Dan Brown. “Het team heeft uitgebreide doelstellingen en we zijn enthousiast om de ondersteuning van Trek als partner te hebben. We kijken ernaar uit om de passie en het professionalisme dat Trek in heel hun fietsportfolio heeft laten zien te verwerken in onze World Cup Downhillcampagne en nog veel verder.”

Gee Atherton

De relatie van de productontwikkeling van Trek Factory Racing met zijn atleten is altijd al een succesvol recept geweest. Trek is van plan om daarmee verder te gaan in het nieuwe downhillprogramma. Trek zal met het nieuwe team samenwerken aan de continue ontwikkeling van de beste fietsen en uitrusting door middel van actief onderzoek en testen rond alle aspecten van downhillracen. “Veel mensen zeggen al dat de Session de snelste fiets is van het circuit,” zei Gee Atherton. “Trek heeft laten zien dat ze open staan voor feedback van de rijders, en we willen onze stempel zetten op de fietsen.”

Dan Atherton

Dan en Rachel Atherton zijn even enthousiast om deel te nemen in het ontwikkelingsproces. “Trek is enorm gemotiveerd om de fietsen verder te ontwikkelen en het merk vooruit te laten gaan,” zei Dan. “Zij zijn even hongerig naar verbetering in de sport als wij en we kunnen niet wachten om te beginnen.”

Rachel Atherton

Rachel voegt toe: “Ik ben erg opgewonden om met Trek te werken. Ik herinner me dat mijn landgenote Tracy Moseley het veld volledig in stukken trok op haar Trek Session tijdens de Wereldkampioenschappen in 2010. Daarna ging ze door en domineerde het seizoen 2011. Trek is een merk waarbij ik veel positieve associaties heb.”

Gee, Rachel en Taylor zullen met de Trek Session rijden, één van de meest gedecoreerde mountainbikes in de geschiedenis. De fiets is uitgerust met Bontrager-componenten, -wielen en -banden. Dan Atherton zal afwisselend op de Trek Session en Slash rijden, afhankelijk van de wedstrijd en het terrein.

Trek Factory Racing

Trek Factory Racing is een wereldwijd professioneel fietsteam, dat op het hoogste niveau deelneemt met een ultieme passie en respect voor de sport. Geweven rond unieke en rijke persoonlijkheden die een perfecte eenheid creëren, staat het team voor hen open, moedigt hen aan, en verwelkomt iedereen die nog moet gaan komen de diepte-, maar ook de hoogtepunten van professioneel fietsen te ervaren.

Info

Atherton Racing
Trek Factory Racing

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!