Opnieuw een zonnige dag vandaag in Schladming. Na de loodzware rit van gisteren begon deze rit met een minder zwaar stuk met enkele hellingen zoals we die in de Ardennen ook hebben. Na iets meer dan twintig kilometer begon dan het echte werk: een zeer lange klim van 1100 hoogtemeter in volle zon naar Hauser Kaibling. Technisch viel er vandaag op de slotkilometers na niet te veel te beleven. Toch maakte deze afdaling veel goed: van het Planai Mittelstation ging het in razende vaart via flowy bikepark trails naar de finish.

Heren

Vandaag was de overwinning voor de Belg Roel Paulissen. De Griek Periklis stevende op de zege af, maar schoof weg in één van de laatste bochten. Hans Becking kwam als 17e binnen. Frans Claes volgt op 19, Sébastien Carabin op 23, Kevin Van Hoovels op 24, Bas Peeters op 37 en Jim Aernouts op 38.

Dames

Bij de vrouwen gaat de overwinning opnieuw naar Sally Bigham voor de Oostenrijkse Kollmann en de Nieuw-Zeelandse Fluker. De top zes is exact dezelfde als gisteren. Githa Michiels finisht dus op 5, Alice Pirard op 7, Hielke Elferink op 8, Anne Terpstra op 10, Britt Van den Boogert op 15 en Annemarie Worst op 21. In de stand behouden Paez en Bigham hun leiderstrui.

Morgen de koninginnenrit!

Morgen staat de zwaarste rit op het programma met 69 kilometer en 2800 hoogtemeters. Bovendien kropen de ritten van de voorbije twee dagen serieus in de kleren. De weersverwachtingen voor de voormiddag zijn goed, maar de rit is lang en er is kans op een onweer in de namiddag.

Info

www.alpen-tour.at

Tekst: Michiel Van Aelbroeck

Foto: Regina Stanger

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!