Afgelopen zaterdag werd de 2e MTB Race 6 uur van ’t Zand verreden op en rond recreatiepark ’t Zand. Een schitterende omgeving waar door de organiserende Stichting MTB ’t Zand een afwisselend en snel, maar slopend parcours van 6 km was uitgezet. Onder tropische omstandigheden, en dat in september, vertrokken bijna 250 deelnemers voor 6 uur mountainbike plezier. Dit jaar de primeur dat er naast de vele Nederlanders en Belgen ook één Duitse solorijder aan de start stond.

Om 11.00 uur vertrokken 23 duo’s, 17 trio’s en 20 teams. Een minuut later gevolgd door de 64 solorijders. Een kopstart van John van de Wouw, die met Bas van Dooren een sterk duo vormden onder de naam The Machine’s. En zo hard ging het ook. Uiteindelijk hadden The Machine’s in 06u03m31s 168 km afgelegd. Een gemiddelde van bijna 28 km/uur. Het duo D’n Brooy uit Gilze finishte als 2 op 1 ronde, gevolgd door het Cycloteam uit Chaam.

The Machine’s en Rob van der Werf klasse apart

Bij de teams was het Nodrugs ATB Team uit België weer de snelste net als tijdens de 1e editie in 2015. Wel op bijna 5 minuten van het duo Van de Wouw/Van Dooren. Het Belgische team Bike-Inn gaaz open, werd 2e voor de Oranje Brigade uit Giessendam

Bij de trio’s was het AT-Beasts TPR team dat het snelste vertrok. Maar na ruim een uur nam Finenzo Cycling Team de kop over en won met 2 minuten voorsprong. Team (familie) Van der Weel werd derde. Opmerkelijk was de prestatie van het enige vrouwentrio MaCoMa dat nog 3 mannenteams achter zich liet.

In de soloklasse was er maar 1 die er met kop en schouder boven uitstak. Rob van der Werf uit Gilze. Vanaf kop tot aan de finish 27 ronden, 162 km en een gemiddelde van bijna 27 km/uur. In de uitslag overall werd hij zelfs 5e. Daarachter werden de kruimels verdeeld. Er waren diverse coureurs die streden om de andere 2 podiumplaatsen, waaronder Danny Bens, Guus de Graauw, Wim Kriekemans, Harald Mijnsbergen, Ronald Kroon en Pascal Meulders. Enkele vielen weg uit de top waaronder, Danny Bens (kettingbreuk), Guus de Graauw (fietswissel/schakelprobleem) en Harald Mijnsbergen (opgave). Na 6 uur was het uiteindelijk Frank Willems die de op een na hoogste trede mocht beklimmen, gevolgd door Pascal Meulders op 3. Enigste solodame was Ivon Brekelmans. Zij stond haar “mannetje” en finishte als 44e.

Bij de prijsuitreiking waren de Chaamse rondemissen weer erg in trek bij de deelnemers. Door Dorpsbrouwerij De Pimpelmeesch waren de “blonde snol, vurige non en heisse weisse” weer van stal gehaald. De gratis friet van de organisatie achteraf ging er in als koek. Het eerste herstel was ingezet.

Na de wedstrijd alleen maar lovende woorden voor de organisatie. MTB team ’t Zand (bestaande uit Frank Knevels, Toine Govers en Jan Oomen) en eigenaar Hubert van Loon van recreatiepark ’t Zand hebben in 2 jaar tijd een schitterend mountainbike evenement weggezet.

Door de warmte waren er maar liefst 20 solorijders die voortijdig de strijd staakten. Kramp was een veel gehoord probleem. Het duo Trappisten Trappers kwam zelfs duwend, met kramp in de benen, over de finish. Toch was op de gezichten van de overige deelnemers die de finishlijn na 6 uur passeerden het motto van de MTB Race 6 uur van ’t Zand af te lezen.

De meest voldane manier om gesloopt te worden!

Tot zaterdag 9 september 2017 voor de 3e MTB Race 6 uur van ’t Zand!

Info

www.mtbtzand.nl

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!