Het Duitse fietsmerk Bulls bestaat 25 jaar en dat moet gevierd worden. Tijdens een grootse show in Keulen, op het hoofdkantoor van ZEG, werd een showroom van maar liefst een 6.000 m2 opgebouwd om al het moois van onder andere het fietsmerk Bulls te tonen.

logo 25 jaar bulls

MTB

De mountainbike highlights van het nieuwe Bulls-assortiment voor 2021 bestaat uit MTB- en e-MTB modellen. In het assortiment MTB heeft Bulls drie totaal nieuwe modellen.

Naast de onveranderde snelle wedstrijdracer Wild Edge Team komt nu een Wild Edge Trail met iets meer veerweg (110 mm) en voorzien van 2.35“ banden en een dropperpost. De nieuwe Wild Edge Trail is de favoriete mountainbike van marathonlegende Karl Platt.

Bulls Wild Edge Trail
Bulls Wild Edge Trail

Tweede nieuwe mountainbike in het Bulls 2021 assortiment is de Copperhead FSX. De Copperhead, die sinds 2007 in het Bulls-gamma zit, is geen onbekende, maar de FSX is met 140 mm veerweg uitgevoerd en voorzien van een aluminium frame. De Bulls Copperhead FSX stamt rechtstreeks af van de duurdere Wild Ronin carbon versie die eveneens 140 mm veerweg heeft.

Bulls Copperhead FSX
Bulls Copperhead FSX

Natuurlijk mag ook een speciale Copperhead niet ontbreken tijdens een jubileumjaar. Zo is het stuur, een aantal spaken, naaf en ketting van de Copperhead 3 Rainbow 27,5 in een opvallende regenboogkleuren geanodiseerd. Een opvallende verschijning voor een model dat qua frame overigens geen wijzigingen heeft ondergaan t.o.v. 2020! Naast de Copperhead Rainbow is er ook een speciale Copperhead 25th Anniversary verkrijgbaar die voor het jubileumjaar extra aantrekkelijk wordt afgemonteerd.

Bulls Copperhead 3 Rainbow
Bulls Copperhead 3 Rainbow

Derde nieuwe mountainbike (eigenlijk zijn het er vier) is de Tokee, een serie van vier superlichtgewicht carbon mountainbikes voor de jeugd. De Tokee is voorzien van carbon frame en vaste voorvork (16” en 20” model) en verende voorvork (24” en 26” model). Er zijn vier wielmaten beschikbaar: 16“ (6,3 kg), 20“ (8,3 kg), 24“ (10,3 kg) en 26“ wielen (10,3 kg).

Bulls Tokee
Bulls Tokee

e-MTB

Naast de MTB nieuwtjes zijn er natuurlijk ook nieuwe e-MTB’s te bespeuren. Maar liefst vijf geheel nieuwe e-MTB’s modellen voor Bulls in 2021. Bulls kiest bewust niet voor één merk e-MTB motor, maar neemt in haar collectie zowel Bosch-, Shimano- als Panasonic-motoren op!

Allereerst de Sonic EVO AM-l Carbon. Een top gespecificeerde carbon e-MTB met nieuwe Bosch Performance Line CX-motor met 85 Nm en 625 Wh-accu, Magura MT7 4-piston-remmen, Sram X01 elektronische schakeling in een gelimiteerde oplage van 250 stuks. Iedere koper krijgt een badge op zijn e-MTB met daarop naam en oplagenummer, plus een gelimiteerde exclusieve Bulls-horloge. De Sonic EVO AM-l Carbon heeft een 29er voorband en een 27.5+ achterband.

Bulls Sonic EVO AM-l
Bulls Sonic EVO AM-l

Ook de E-Stream EVO AM FIT (150 mm veerweg en 29er wielen) is nieuw en is voorzien van onderdelen die door Bulls zelf zijn ontwikkeld, waaronder een carbon stuur/stuurpen combinatie. Verkrijgbaar met een accu van 925 / 740 of 555 Wh, afmontage met zeer krachtige Panasonic GX Ultimate-motor met 90 Nm. Uitgevoerd met aluminium frame.

Bulls e-Stream EVO AM FIT
Bulls e-Stream EVO AM FIT

Voor de échte avonturiers, of lange afstands e-MTB’s brengt Bulls de Adventure EVO AM 27.5+ uit. Een full suspension met 27.5+ banden en standaard twee accu’s (625 Wh + 500 Wh) in combinatie met een Bosch Performance Line CX-motor met 85 Nm om extra grote afstanden af te leggen zonder tussentijds op te hoeven laden.

Bulls Adventure EVO AM 27.5+
Bulls Adventure EVO AM 27.5+

Naast Bosch- en Panasonic-motoren brengt Bulls ook twee nieuwe modellen met de nieuwe krachtige Shimano EP8-motor uit voorzien van 750 Wh-accu. De Bulls Sonic AMS Carbon-serie (140 mm veerweg) is verkrijgbaar in drie versies, maar er is ook een Sonic ENS Carbon-serie (160-150 mm veerweg) leverbaar in drie versies. Alle Sonic-modellen zijn voorzien van een lichtgewicht carbon frame en hebben 29er wielen. Gewicht 20,4 kilo voor het topmodel!

Bulls Sonic AMS 1 Carbon
Bulls Sonic AMS 1 Carbon
Bulls Sonic ENS Carbon
Bulls Sonic ENS Carbon

De nieuwe Bulls 2021-modellen zullen gefaseerd worden geïntroduceerd. Met het 25-jarig jubileum laat Bulls zien in de markt van MTB en e-MTB een échte trendsetter te zijn met jaarlijks ongekend veel noviteiten en technisch hoogstaande producten.

Info

www.bulls.de

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!