Bikefreak TEST-festival

Bikefreak MTB TEST-festival

Zaterdag 28 mei

Dorst (Noord-Brabant)

– Volgeboekt –

Na het succes van de twee landelijke MTB-testdagen in 2014 en 2015 krijgt het evenement in 2016 een vervolg, en wel op 28 mei aanstaande in de vorm van een TEST-festival. Bikefreak-magazine biedt je dit jaar de kans om nagenoeg alle 2016-MTB’s van ‘s werelds populairste fietsmerken uit te proberen. Voor de entreeprijs hoef je het dit jaar niet te laten: deelname aan het Bikefreak TEST-festival is GRATIS!!

Ruim 250 testbikes

Op zaterdag 28 mei staan ruim 250 mountainbikes (model 2016) tot je beschikking. Er zijn maar liefst 25 verschillende fietsmerken met topmodellen én informatiestands aanwezig. Wat dacht je van een testronde op een Specialized Epic, Cube Stereo, Trek Top Fuel, Merida Ninety-Six, Ghost Lector, Bulls Black Adder of de Canyon Lux? Dit is slechts een greep uit het ruime assortiment testfietsen die klaarstaan voor een overtuigende testrit op het meest avontuurlijke testrondje van Nederland. Naast de vele fietsmerken zijn er ook testbikes voorzien van bijvoorbeeld Schwalbe Procore-banden, Magura-onderdelen, Rotor-cranks en Shimano XTR Di2-schakeling beschikbaar voor een exclusieve proefrit.

Het mooiste testrondje!

TEST-festival kaartjeBikefreak-magazine heeft niet zomaar een testrondje voor je uitgezet: je gaat op het mooiste testparkoers van Nederland rijden. De vaste mountainbikeroute van Dorst (nabij Breda, Noord-Brabant) is voor iedereen uit Nederland zonder problemen eenvoudig bereikbaar en beslist meer dan de moeite waard. De uitdagende testronde, met een lengte van circa 8 kilometer singletrail, heeft alles in zich om een testfiets op zijn rijeigenschappen te kunnen beoordelen. Ontelbare bochten, aantrekkelijke heuveltjes, spannende afdalingen en een aantal plekken om écht gas te kunnen geven. Geen vervelende plassen, modder of andere narigheden, maar een mooie droge zandondergrond én bovendien een perfect onderhouden MTB-parkoers!! De ronde kan tijdens de testdag meerdere malen worden gereden, steeds met een andere testfiets.

Mountainbike van het jaar

Na afloop van iedere testrit kun je op je persoonlijke testformulier de mountainbike snel en eenvoudig beoordelen door middel van een puntensysteem. Aan het einde van de dag worden alle testformulieren verzameld, de punten opgeteld en verwerkt tot een uitslag, die we begin juni bekendmaken op de website en Facebookpagina van Bikefreak-magazine. De populairste mountainbike van het Bikefreak TEST-festival wordt bovendien uitgeroepen tot ‘Mountainbike van het Jaar 2016’. Als klap op de vuurpijl maakt iedereen (alle testrijders die tijdens de prijsuitreiking aanwezig zijn) kans om een mountainbike te winnen. Uit alle aanwezige testrijders van het Bikefreak TEST-festival wordt aan het einde van iedere dag één gelukkige winnaar getrokken die met een gloednieuwe mountainbike naar huis gaat!!

Voorinschrijving verplicht

Om iedereen gegarandeerd onbeperkt te kunnen laten testen, is het Bikefreak TEST-festival gebonden aan een maximaal aantal van 300 deelnemers. Om deze reden ben je daarom verplicht om je vooraf via de website aan te melden, zodat wij weten wie er allemaal gaan komen. Aanmelden op de dag zelf is helaas NIET mogelijk en VOL = VOL, dus wacht niet te lang met aanmelden.

Schrijf je vandaag nog in want vol=vol!

In tegenstelling tot de vorige twee edities is het Bikefreak TEST-festival dit jaar geheel GRATIS!! Een unieke kans dus, die je als fervent mountainbiker uit België of Nederland zeker niet aan je neus voorbij mag laten gaan.

Wat je nog moet weten

Na afloop van het Bikefreak TEST-festival ga je zeker niet met lege handen naar huis: Bikefreak-magazine heeft na afloop een infopakket voor je klaarliggen met daarin folders van alle deelnemende fietsmerken.

Deelnemende merken

logos-fabrikanten-1   logos-fabrikanten-2   logos-fabrikanten-5

logos-fabrikanten-6   logos-fabrikanten-7   logos-fabrikanten-8

logos-fabrikanten-9   logos-fabrikanten-10   logos-fabrikanten-12

logos-fabrikanten-13   logos-fabrikanten-14   logos-fabrikanten-15

logos-fabrikanten-17   logos-fabrikanten-18   logos-fabrikanten-19

logos-fabrikanten-20   logos-fabrikanten-21   logos-fabrikanten-23

logos-fabrikanten-24   logos-fabrikanten-25   logos-fabrikanten-26

logos-fabrikanten-27   logos-fabrikanten-28   logos-fabrikanten-30

logos-fabrikanten-31

Uitstekend verzorgd

Tijdens het Bikefreak TEST-festival ga je individueel op pad om de mountainbikes van jouw keuze te testen. Samen met alle andere mountainbikers, die je ’s morgens vroeg ontmoet, trek je de gehele dag op. Je rijdt de testronde van circa 8 kilometer geheel in je eigen tempo, steeds weer met een andere testfiets. Ieder fietsmerk is aanwezig met een informatiestand, waar je je favoriete testbike kunt ophalen voor een testrit. Vanzelfsprekend krijgt je bij ieder fietsmerk ter plaatse uitleg over de techniek achter iedere testbike. Doordat je iedere ronde een andere mountainbike kunt testen, krijg je een prima indruk van wat er op mountainbikegebied zoal te koop is. Het aanbod testfietsen is enorm en er staan zo’n 250 mountainbikes klaar waar je uit kunt kiezen.

Wat je nog moet weten

Na afloop van het Bikefreak TEST-festival ga je zeker niet met lege handen naar huis: Bikefreak-magazine heeft na afloop een infopakket voor je klaarliggen met daarin folders van alle deelnemende fietsmerken.

Programma

09.45 aankomst
09.45 aanmelding + legitimatie (d.m.v. paspoort / ID-kaart of rijbewijs)
10.00 3 à 4 testritten in de ochtend
12.30 middagpauze / lunch
13.00 3 à 4 testritten in de middag
15.30 evaluatie / invullen testverslagen
16.00 einde testdag / uitreiking infopakket
prijsuitreiking mountainbike

Inclusief

 • testen van aanwezige 2016-mountainbikes
 • uitleg over gebruik, plus afstelling vering
 • Born-bidon met dorstlesser
 • infopakket folders deelnemende merken

Zelf meebrengen

 • fietshelm (verplicht)
 • fietsschoenen
 • eigen pedalen

Bijkomende kosten

 • heen- en terugreis
 • lunchpakket
 • drinken

Het Bikefreak-magazine MTB-testcenter is powered by:

 • Birzman-tools
 • Born-sportvoeding
 • Shimano-pedalen
 • Craft-kleding
 • Mountain Bike Adventure-reizen

Annuleren

We houden graag een GRATIS plekje voor je vrij, maar omdat we een beperkt aantal plaatsen beschikbaar hebben van 300 per testdag, willen we natuurlijk wel graag dat iedereen op de geboekte datum aanwezig is. Heb je je opgeven voor het Bikefreak TEST-festival maar kom je niet, om wat voor reden dan ook, dan brengen we na afloop alsnog € 10,- (administratie- en boekingskosten) in rekening. Wel zo eerlijk, is onze mening, omdat we op de dag zelf de ‘lege plaats’ niet meer op kunnen vullen voor een nieuwe deelnemer.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!