De tweede editie van de Montferland Nightride is een unieke MTB-toertocht in Montferland. Met een cool kijkje in de keuken bij het Europese hoofdkantoor van Specialized en een zinderende MTB-tocht in het donker. Maak het mee! De Montferland Nightride is een initiatief van Wielerclub de Pedaleur, Specialized en Natuurmonumenten. Met je deelname aan deze benefiettocht steun je de natuur in Montferland.

Het decor van de Nightride is het Bergherbos in Montferland, een uitgestrekt bos met pittige heuvels waar een van de mooiste MTB-routes van Nederland ligt. Natuurmonumenten onderhoudt deze route samen met fietsclub de Pedaleur en T.C. de Liemens.  Na de succesvolle primeur in 2016 start de Nightride ook dit jaar met een bijzonder MTB-evenement  bij het Europese hoofdkantoor van Specialized in ’s Heerenberg. MTB-ers kunnen zo een unieke dag beleven waarin alles draait om flitsende fietsen, mountainbiken door uitdagende natuur en onderlinge gezelligheid. Kom 9 december ook naar Montferland!

Inschrijven voor de Montferland Nightride kan via www.natuurmonumenten.nl/nightride. Wees er snel bij, er kunnen maximaal 500 deelnemers meedoen.

Programma

  • Zaterdag 9 december vanaf 15.00 uur: MTB-event bij Specialized.
  • Presentatie van de nieuwste snufjes op MTB-gebied, bijzondere rondleidingen door het Europese hoofdkantoor en de werkplaats van Specialized, Boswachters zijn present om je van alles te vertellen over de MTB-routes bij Natuurmonumenten.
  • Rondleidingen starten vanaf 16:00 uur.
  • 17.00 uur Start Nightride (ongeveer 30 km)

Aansluitend vindt bij het hoofdkantoor van Specialized een avontuurlijke MTB-tocht plaats in het donker. De route loopt over een speciaal uitgezet MTB-parcours van ongeveer 30 km. Vertrek in groepjes vanaf een half uur na zonsondergang. De tocht is geen race waarbij tijd wordt gemeten; de beleving van nachtelijk fietsen staat voorop.

  • In het kantoor van Specialized is kleedruimte aanwezig.
  • Patrick Smit verzorgt tijdens het evenementen voor stunts en tunes.
  • Kärcher is aanwezig met een afspuitplek.

Info

www.natuurmonumenten.nl/nightride

www.facebook.com/events/117740462230302