Bikefreak TEST-festival 12 mei 2018 = VOLGEBOEKT

Bikefreak-test-festival-2018

Zaterdag 12 mei = VOLGEBOEKT

Dorst (Noord-Brabant)

Na het succes van het Bikefreak TEST-festival in de afgelopen vier jaren, krijgt het evenement in 2018 natuurlijk weer een vervolg, en wel op zaterdag 12 mei aanstaande. Bikefreak-magazine biedt je dit jaar de kans om nagenoeg alle 2018-MTB’s van ‘s werelds populairste fietsmerken uit te proberen. Voor de entreeprijs hoef je het niet te laten: deelname aan het Bikefreak TEST-festival bedraagt € 10,-. Zet 12 mei nu vast in je agenda, en schrijf je vandaag nog in met de handige link aan het einde van dit artikel.

Ruim 250 testbikes

Bikefreak TEST-festivalOp zaterdag 12 mei staan ruim 250 mountainbikes (model 2018) een volle dag tot je beschikking. Er zijn ongeveer 20 verschillende fietsmerken met topmodellen én informatiestands aanwezig. Wat dacht je van een testronde op een Canyon Lux, Trek Top Fuel, Merida Ninety-Six, Ghost Lector, BMC Agonist of de nieuwe Specialized Epic? Dit is slechts een greep uit het ruime assortiment testfietsen die klaarstaan voor een overtuigende testrit op het meest avontuurlijke testrondje van Nederland. Naast de ‘gewone’ MTB zijn er ook diverse e-MTB’s aanwezig, een mooie gelegenheid dus om een mountainbike met trapondersteuning te testen.

Mountainbike van het jaar

TEST-festival kaartjeNa afloop van iedere testrit kun je op je persoonlijke testformulier de mountainbike snel en eenvoudig beoordelen door middel van een puntensysteem. Aan het einde van de dag worden alle testformulieren verzameld, de punten opgeteld en verwerkt tot een uitslag, die we op 1 juni bekendmaken in Bikefreak-magazine #97. De populairste mountainbike van het Bikefreak TEST-festival wordt bovendien uitgeroepen tot ‘Mountainbike van het Jaar 2018’. Als klap op de vuurpijl maakt iedereen (alle testrijders van 12 mei die tijdens de prijsuitreiking aanwezig zijn) kans om een mountainbike te winnen. Uit alle aanwezige testrijders van het Bikefreak TEST-festival wordt aan het einde van de dag één gelukkige winnaar getrokken die met een gloednieuwe mountainbike huiswaarts gaat!!

Voorinschrijving verplicht

Bikefreak TEST-festivalOm iedereen gegarandeerd onbeperkt te kunnen laten testen, is het Bikefreak TEST-festival gebonden aan een maximaal aantal van 400 deelnemers. Om deze reden ben je daarom verplicht om je vooraf via de website aan te melden, zodat wij precies weten wie er allemaal gaan komen. Aanmelden op de dag zelf is helaas NIET mogelijk en VOL = VOL, dus wacht niet te lang met aanmelden.

Het mooiste testrondje!

Route dorst TEST-festivalBikefreak-magazine heeft niet zomaar een testrondje voor je uitgezet: je gaat op het mooiste testparkoers van Nederland rijden. De vaste mountainbikeroute van Dorst (nabij Breda, Noord-Brabant) is voor iedereen uit Nederland en Vlaanderen eenvoudig bereikbaar. De uitdagende testronde, met een lengte van circa 8 kilometer singletrail, heeft alles in zich om een testfiets op zijn rijeigenschappen te kunnen beoordelen. Ontelbare bochten, aantrekkelijke heuveltjes, korte maar spannende afdalingen en een aantal plekken om écht gas te kunnen geven. Geen vervelende plassen, modder of andere narigheden, maar een mooie droge zandondergrond én bovendien een perfect onderhouden MTB-parkoers!! De ronde kan tijdens het Bikefreak TEST-festival meerdere malen worden gereden, steeds met een andere testfiets.

Deelnemende merken

logo Apex   logo BMC   logo Canyon

logo Conway   logo Cube   logo Devinci

logo Ednine   logo Focus   logo Flyer

logo Ghost   logo Giant   logo Gilbertson

logo Haibike   logo Lapierre   logo Liv

logo Magura   logo Merida   logo Niner

logo Schwalbe   logo Specialized   logo Trek

logo Van Nicholas

Uitstekend verzorgd

Bikefreak TEST-festivalTijdens het Bikefreak TEST-festival ga je op zaterdag 12 mei individueel op pad om de mountainbikes van jouw keuze te testen. Je rijdt de testronde van circa 8 kilometer geheel in je eigen tempo, steeds weer met een andere testfiets. Ieder fietsmerk is aanwezig met een informatiestand, waar je je favoriete testbike kunt ophalen voor een testrit. Vanzelfsprekend krijg je bij ieder fietsmerk ter plaatse uitleg over de techniek achter iedere testbike. Doordat je iedere ronde een andere mountainbike kunt testen, krijg je een prima indruk van wat er op mountainbikegebied zoal te koop is. Het aanbod testfietsen is enorm en er staan zo’n 250 mountainbikes klaar waar je uit kunt kiezen.

Programma

09.45 uur aankomst + betaling inschrijfgeld
09.45 uur legitimatie*: paspoort / ID / rijbewijs
10.00 uur 3 à 4 testritten in de ochtend
12.30 uur middagpauze / lunch
13.00 uur 3 à 4 testritten in de middag
15.30 uur evaluatie / invullen testverslagen
16.00 uur einde testdag / prijsuitreiking

*op de testdag ben je verplicht tot legitimatie d.m.v. een geldig paspoort / ID-kaart / rijbewijs

Inclusief

  • testen van aanwezige 2018-mountainbikes
  • uitleg over gebruik, plus afstelling vering
  • Born-bidon met dorstlesser

Zelf meebrengen

  • fietshelm (verplicht)
  • fietsschoenen
  • eigen pedalen

Bijkomende kosten

  • heen- en terugreis
  • lunch (ter plaatse te koop)
  • drinken (ter plaatse te koop)

Aanmelden voor het test-festival

TEST-festival 2018 = VOLGEBOEKT

Deelname bedraagt € 10,- en dient ter plaatse (contant) te worden voldaan op de stand van Bikefreak-magazine bij aankomst op het Bikefreak TEST-festival. De informatie voor het Bikefreak TEST-festival (bestaande uit persoonlijk deelnamenummer, dagindeling, routebeschrijving en adresgegevens) wordt uiterlijk 1 mei door ons per e-mail verzonden. ANNULEREN: We houden graag een plekje voor je vrij, maar omdat we een beperkt aantal plaatsen beschikbaar hebben, willen we natuurlijk wel graag dat iedereen op de geboekte datum aanwezig is. Heb je je opgeven voor het Bikefreak TEST-festival maar kom je niet, om wat voor reden dan ook, dan brengen we na afloop € 10,- (administratie- en boekingskosten) in rekening.

Bikefreak TEST-festival